Gerda Wegener

Gerda Wegener er Danmarks bedste repræsentant inden for den fine og dekorative kunstretning, der går under betegnelsen Art Deco. Den jyske præstedatter levede et spændende og dramatisk liv, hvor hun blandt andet lavede illustrationer til franske modemagasiner, hang ud med det fine borgerskab i Paris og var gift med landsskabsmaleren Einar Wegener, der senere hen skulle blive en af de første i verden til at få en kønskorrigerende operation. Gerda opnåede utroligt stor succes i 1920’erne, men er senere hen blevet gemt væk i den danske kunsthistorie – blandt andet fordi, at de danske kunstinstitutioner glemte at købe hendes værker. Lyt med hvis du vil have et indblik i hvad bondemalerstriden gik ud på eller hvis du vil vide hvorfor Gerda Wegener i en periode boede i Marokko.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *