Raphael

I dag skal vi fejre at Malerhjerne er ude med afsnit nummer 20! Og derfor er det altså ikke hvilken som helst kunstner vi skal beskæftige os med og fordi vi allerede har taget hul på posen med de store renæssancemænd med Leonardo for et par uger siden, tænkte vi at vi også hellere måtte tage Raphael. Raphael blev født i den italienske by Urbino og allerede som 11 årig var han anerkendt for sit kunstneriske talent. Kort tid efter udfoldede han sig kunstnerisk i kunstmetropolet Firenze og inden længe blev han også huskunstner for Paven i Vatikanet, hvor han blandt andet lavede sit berømte værk “Skolen i Athen”. Raphael blev hyldet i sin samtid og er altså stadig i dag, anset som værende en af hovedskikkelserne fra den europæiske højrenæssance. Lyt med hvis du vil vide hvorfor Michelangelo og Raphael var ærkerivaler eller hvis du vil have et kvalificeret bud på, hvorfor han døde på sin egen fødselsdag kun 37 år gammel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *