Hilma Af Klint

Dagens afsnit handler om den okkulte antroposof, teosof og mystiker Hilma Af Klint, som anses for at være grundlæggeren af abstrakt kunst. I sin samtid kendte man hende dog kun som naturalistisk landskabs- og portrætmaler, da hun i sit testamente havde skrevet, at hendes abstrakte værker skulle holdes hemmelige for offentligheden indtil 20 år efter hendes død. Sideløbende med hendes kunstvirke fordybede Hilma Af Klint sig meget i det okkulte og mystiske og havde ugentlige seancer med en gruppe veninder, hvor de opnåede kontakt til højere magter. I følge Hilma af Klint selv, var det disse magter, der førte penslen for hende – og alle hendes abstrakte skildringer har hun malet uden at ændre så meget som et penselstrøg. Lyt med hvis du vil vide hvordan Rudolf Steiner havde stor indflydelse på Hilma af Klints liv eller hvis du skal have et lynkursus i teosofi.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *