Paul Cézanne

Denne uges afsnit handler om den franske kunstner Paul Cézanne, der anses som værende det kunstneriske bindeled mellem den impressionistiske kunst i det 19. århundrede og den moderne kunst i starten af det 20. århundrede. Den store anerkendelse var desværre ikke noget Cézanne selv oplevede særligt meget af i sin levetid og på grund af stor kritik tidligt i hans karriere, blev han meget indadvendt og isoleret. Da den parisiske kunstverden endelig fik øjnene op for hans kunst sent i hans liv, havde han isoleret sig i Sydfrankrig og ville sjældent tale med nogen eller dukke op til sine egene udstillinger.

Lyt med hvis du vil høre hvor meget kongefamilien i Qatar gav for et Cézanne værk i 2011 eller hvis du er interesseret i at vide, om man rent faktisk kan dø af sin egen kunst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *